Menu
  Donează  
Menu

aprilie 28, 2020

Caz #60 Violenţă domestică

Grup vulnerabil: femei, copii

Aria de drepturi ale omului: #violenţă_domestică, #drepturile_copilului

Mama unui copil cu dizabilități a fost victima violenţei domestice a fostului soţ, împreună cu care împarte custodia comună asupra copilului. Fostul soţ nu se implică în ceea ce priveşte asigurarea pensiei alimentare pentru procurarea medicamentelor de care copilul are nevoie. În plus, femeia a depus o serie de plângeri privind violenţa la care a fost supusă, neprimind sprijin din partea autorităţilor. Aşadar, doamna a apelat la echipa ACTEDO şi solicită sprijin în instanţă atât pe parte penală (în ceea ce priveşte ameninţările fostului soţ şi violenţa domestică), cât şi pe parte civilă (privind obţinerea custodiei exclusive a copilului).

Domnul avocat Samoilă Irinel (Baroul Bucureşti) a preluat cazul şi îi oferă asistenţă juridică pe parte penală, iar pe partea civilă, pentru solicitarea de custodie exclusivă a copilului, cazul a fost preluat de către doamna avocat Doczy Eva (Baroul Harghita).

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram