Menu
  Donează  
Menu

iulie 15, 2020

Caz #61 Drepturi salariale ale unui asistent personal

Grup vulnerabil: femei, copii, persoane cu dizabilităţi

Aria de drepturi ale omului: #dreptul_muncii 

Mama unui copil cu dizabilităţi care deţine calitatea de asistent personal susţine că nu beneficiază integral de drepturile salariale ce decurg din această calitate şi pretinde recalcularea salariului de încadrare, prin acordarea unui spor de 15% şi a unor vouchere de vacanţă, conform Legii 153/2017. De asemenea, îşi doreşte majorarea cu 50% a sumei aferente copilului minor din partea liceului, fiind un elev cu cerinţe educaţionale speciale. Această ultimă cerinţă a fost asistată de Avocatul Poporului, primind o sentinţă nefavorabilă din partea instanţei, fără a i se comunica motivarea. Astfel, femeia are nevoie de sprijin juridic privind formularea unei căi de atac.

Doamna avocat Popescu Diana (Baroul Argeş) a preluat cazul şi îi oferă asistenţă juridică mamei în cauză.

 

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram