Menu
  Donează  
Menu

iulie 15, 2020

Caz #63 Construire fără autorizaţie

Grup vulnerabil: familie monoparentală

Aria de drepturi ale omului: #locuire

Este vorba despre o femeie, mamă singură a unui copil, care a construit, fără autorizaţie, o locuinţă pentru ea şi copilul ei. În urma unor serii de reclamaţii, persoana a primit din partea primăriei un termen de 8 luni pentru a demola imobilul. Cu toate acestea însă, acest imobil este singura locuinţă pe care familia monoparentală o deţine, demolarea acestuia accentuând riscul celor doi de a rămâne fără adăpost. Femeia este conştientă de greşeala făcută, însă îşi doreşte să găsească o alternativă juridică prin care să înlocuiască sancţiunea demolării şi are nevoie de sprijin juridic în acest sens.

Doamna avocat Aura Iovan (Baroul Bucureşti) a preluat cazul şi oferă asistenţă juridică familiei monoparentale.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram