Menu
  Donează  
Menu

iulie 15, 2020

Caz #67 Şomaj tehnic

Grup vulnerabil: femei

Aria de drepturi ale omului: #dreptul_muncii, #şomaj_tehnic

O doamnă intrată în şomaj tehnic, dar care a mai desfăşurat anumite activităţi de acasă, a refuzat să mai continue munca, menţinându-şi totuşi şomajul tehnic. Angajatorul a obligat-o să intre în concediu fără plată, ameninţând-o că o va concedia prin desfiinţare de post dacă refuză acest lucru. Deşi şomajul tehnic a fost prelungit până la data de 1 iunie, următoarea zi a fost înştiinţată de intenţia concedierii. Dânsa are nevoie de consiliere juridică cu privire la legalitatea deciziei de concediere.

Domnul avocat Cosmin-Constantin Cojocariu (Baroul Bucureşti) a preluat cazul şi îi oferă asistenţă juridică doamnei în cauză.

 

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram