Menu
  Donează  
Menu

august 16, 2020

Caz #69 Dreptul la pensie a persoanelor cu dizabilități

Grup vulnerabil: persoane cu dizabilități mintale
Aria de drepturi ale omului: #sănătate_mintală #pensie

Domnul H. suferă de bipolaritate. Acesta a fost internat în mai multe rânduri pe baza afecțiunii respective și susține că nu a primit pensia de care ar fi trebuit să beneficieze încă de la începutul încadrării acestuia într-un grad de handicap. Respectiv, domnul solicită asistență juridică în apărarea drepturilor sale ca persoană cu dizabilități.

Doamna Avocat Pro Bono Onica Cristina Diana (Baroul București) îi oferă domnului H. sprijin juridic pentru apărarea dreptului său la pensie de invaliditate.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram