Menu
  Donează  
Menu

octombrie 11, 2020

Caz #74 Lipsă de respect a cadrelor medicale

Grup vulnerabil: femei

Aria de drepturi ale omului: #sănătate

Unei doamne i-a fost refuzată diagnosticarea şi a fost tratată cu lipsă de respect de cadrele medicale de la un spital judeţean din Galaţi, la care a mers după ce a contactat nişte paraziţi externi. În plus, din cauza acelor paraziţi şi a faptului că doamna este hiperalergică, a făcut un edem glotic (umflarea zonei gâtului cauzată de o reacţie alergică puternică). Ca urmare a acestor simptome, a dorit internarea la urgenţe, unde personalul medical a umilit-o şi a tratat-o oribil. Fiica dânsei a încercat să obţină detalii la diverse instituţii despre cum poate depune o plângere împotriva cadrelor medicale ale celor două spitale, însă nu a primit niciun răspuns concludent despre ce procedură trebuie să urmeze. Aşadar, aceasta doreşte asistenţă juridică cu privire la depunerea plângerii legată de modul în care a fost tratată mama sa.

Cazul a fost preluat de doamna avocat Loredana Prună (Baroul Galaţi) care îi oferă asistenţa juridică de care fata are nevoie.

 

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram