Menu
  Donează  
Menu

noiembrie 9, 2021

Caz #96: Violarea vieții private

Grup vulnerabil: femei

Arie de drepturile omului: #încălcareadreptuluilademnitatepersonală, #violareaviețiiprivate

Este vorba despre un caz de violare a vieții private, solicitarea venind din partea unei doamne denigrate de o publicație online pe care postează diverse articole ofensatoare despre femei, cu scopul de a le umili public.

Până în prezent, doamna a depus plângere la poliție și la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Doamna dispune de dovezi și are nevoie de sprijin în inițierea demersurilor juridice.

Cazul a fost preluat de către un avocat colaborator, care o consiliază și care sprijină victima în aceste demersuri.

***

Acest caz a fost preluat prin proiectul EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare sociala si educație este derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL VERSUL BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram