Menu
  Donează  
Menu

decembrie 20, 2021

Caz #97: Custodie în caz de violență domestică

Grup vulnerabil: femei, copii

Arie de drepturile omului: violență domestică

Doamnă I., din județul Cluj, este victimă a violenței domestice din partea soțului său. Pentru a ieși din această relație abuzivă, doamna dorește începerea unui proces de divorț, însă momentan prioritară pentru ea este câștigarea custodiei copilului minor pe care îl au împreună. În trecut, cei doi soți au apelat la un mediator, însă aceste demersuri nu au avut nicio finalitate. Soțul doamnei I. o supune la aceasta la agresiuni fizice asupra ei, precum și la alte forme de control, de pildă nu îi permite să iasă singură cu copilul afară, îi verifică telefonul și activitățile. Doamna nu deține venituri pentru a se apăra într-un posibil proces de divorț, nefiind angajată cu contract de muncă la momentul actual. 

Cazul a fost preluat de doamna avocat Adelina Corina Dumitru din Baroul Cluj, care o sprijină pentru a obține custodia copilului său și a înainta divorț.

***

Acest caz a fost preluat prin proiectul EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare sociala si educație este derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL VERSUL BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram