Menu
  Donează  
Menu

decembrie 20, 2021

Caz #98: Executare silită nelegală a unei familii monoparentale

Grup vulnerabil: familie monoparentală în situație de risc

Aria de drepturile omului: drepturi locative, executare silită

Un tânăr din județul Sălaj, care locuiește singur alături de tatăl și fratele său, ne-a contactat în urma dispunerii nelegale a executării silite asupra proprietății deținute de tatăl său. Acesta din urmă are o serie de antecedente penale, fapt care a contribuit la situația extrem de dificilă din punct de vedere financiar a familiei, aceasta aflându-se în prezent în riscul de a-și pierde toate bunurile și de a rămâne fără locuință.

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Cristina Diana Onica din Baroul Sălaj, care oferă asistență familiei pentru a încerca să găsească opțiuni pentru a împiedica executarea silită.

***

Cazul a fost preluat prin proiectul INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ),cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram