Menu
  Donează  
Menu

decembrie 20, 2021

Caz #99: Indemnizații pentru un minor cu dizabilități

Grup vulnerabil: copii cu dizabilități

Aria de drepturile omului: drepturile persoanelor cu dizabilități

Este vorba despre o doamnă din județul Brașov, mamă a unui copil cu dizabilități și asistent personal al acestuia, care are nevoie de asistență juridică în privința mai multor procese în care este parte, respectiv pe care dorește să le deschidă. În principal, dânsa susține că ar fi vorba despre: (1) două procese cu privire la aplicarea greșită a grilei de salarizare și neacordarea sporului pentru condiții vătămătoare și a stimulentului de risc. Conform dânsei, la primăria din oraș se acordă aceste sporuri și o grilă de salarizare corectă numai celor din aparatul administrativ, nu și asistenților personali. (2) Un proces pe care ar dori să-l deschidă, deoarece spune că liceul din oraș unde studiază fiul ei nu-i acordă acestuia alocația de hrană, conform legii.

Cazul a fost preluat de doamna avocat Luminița Andrieșcu din Baroul Dolj.

***

Cazul a fost preluat prin proiectul INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ),cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram