Menu
  Donează  
Menu

octombrie 1, 2015

Cazul #16 Accesul la educație al copiilor cu dizabilități

Grup vulnerabil: copii, persoane cu dizabilități
Aria de drepturile omului: #dizabilitate,  #educație

Asociația Voci Neauzite din Cluj-Napoca sprijină drepturile copiilor cu dizabilități. Aceasta are în evidență 12 copii din județul Cluj care sunt frecvent discriminați la școală și ale căror drepturi la educație și transport nu sunt respectate de instituțiile competente. Asociația reclamă faptul că autoritățile publice nu asigură transportul școlar al copiilor, iar părinții copiilor susțin că au fost amenințați, precum și că li s-a interzis accesul în incinta școlilor și  parcarea pe locurile pentru persoane cu handicap, deși dețin taloane speciale în acest sens.

Avocatele Pro Bono Liliana Mioara Sămăreanu și Emőke Marton-Keresztes se ocupă de acest caz și susțin asociația într-o acțiune colectivă împotriva tuturor instituțiilor responsabile.

 

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram