Menu
  Donează  
Menu

ianuarie 20, 2016

Cazul #19 Violență sexuală asupra unei minore

Grup vulnerabil: copii, femei
Aria de drepturile omului: #violențăîmpotrivafemeilor, #violențăsexuală

În vara anului 2015, C. avea 16 ani și locuia într-un centru de plasament din județul Galați. După ce a întreținut relații sexuale cu un bărbat de 23 de ani, a fost supusă la șantaj de către acesta, care a constrâns-o să îi trimită fotografii intime. Sub amenințarea publicării acestora, minora a continuat relațiile sexuale cu bărbatul, care a violat-o și a încercat să o atragă într-o rețea de trafic și prostituție. După ce a fost adoptată, C. le-a povestit părinților adoptivi cele întâmplate și aceștia au contactat Poliția, însă aceasta i-a descurajat să depună plângere, blamând minora pentru cele întâmplate.

Avocatul Pro Bono Alexandru Manole acordă consiliere juridică în acest caz, urmărind monitorizarea cazului de către Poliție, dar și eventuala sesizare DIICOT în situația unei recidive.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram