Menu
  Donează  
Menu

martie 13, 2016

Cazul #20 Dreptul de a beneficia de îngrijiri medicale

Grup vulnerabil: copii, persoane cu boli cronice
Aria de drepturile omului: #sănătate, #dreptullaîngrijiri medicale

Domnul M. locuiește în prezent în Germania cu fiica sa, care suferă de probleme cardiace. În anul 2010, când domicilia în Galați, iar fiica lui era minoră a solicitat Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), prin intermediul Formularului E112, să i se acorde dreptul de a beneficia de un tratament chirurgical constând într-un transplant de inimă în străinătate. Această solicitare a fost respinsă cu motivația că tratamentul solicitat nu se afla pe lista serviciilor medicale acordate de CNAS. În urma amânării prelungite a intervenției cu 3 luni de zile, minora a suferit un atac cerebral și paralizie ireversibilă a jumătate din corp.

În prezent cazul a fost preluat de către Avocatul Pro Bono Cosmin Flavius Costaș, din partea Societății Civile de Avocați Costaș, Negru și Asociații, și se află în faza de cercetare a documentației.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram