Menu
  Donează  
Menu

ianuarie 17, 2017

Cazul #25 Mamă thailandeză cere reîncredințarea copilului său

Grup vulnerabil: copii, femei.
Aria drepturilor omului: #drepturiparentale

O femeie cu cetăţenie thailandeză şi rezidenţă în Marea Britanie solicită asistenţă juridică pentru a-i fi încredinţat fiul, după ce acesta a fost adus fără consimţământul ei în România de către tată, unde cei doi locuiesc în prezent. În urma unui proces în instanţele britanice, solicitanta a obţinut doar un program de vizite prin intermediul apelurilor video online, precum şi promisiunea de a fi informată de către tată în legătură cu schimbările majore din viaţa fiului. În urma recomandărilor avocaţilor britanici, solicitanta doreşte să iniţieze o acţiune în instanţă în România pentru a obţine retrimiterea fiului său în Marea Britanie.

Acest caz a fost preluat de Avocata Pro Bono Adina Lupu pentru ca solicitantei să îi fie respectate drepturile parentale.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram