Menu
  Donează  
Menu

februarie 17, 2017

Cazul #26 Încadrare inadecvată în grad de handicap

Grup vulnerabil: persoane cu dizabilități
Aria de drepturile omului: #sănătate

Domnul G. locuiește în Baia Mare și suferă de Boala Binswanger, o formă de demență progresivă, pentru care nu există tratament în afara celui simptomatic. În urma evaluării comisiei medicale, el a primit încadrarea în gradul de handicap Mediu, dar considerând că decizia nu reflectă starea lui gravă de sănătate, a încercat să facă apel la Comisia Superioară de Evaluare pentru a obține încadrarea în gradul de handicap Accentuat, fapt care i-ar spori cuantumul indemnizației de handicap și i-ar garanta alte drepturi, ca de pildă scutirea de la plata anumitor taxe. Solicitarea de reevaluare i-a fost respinsă, iar acum domnul G. a apelat la Rețeaua Pro Bono pentru a-l ajuta să obțină modificarea încadrării și drepturile aferente.

Avocata Pro Bono Smărăndița Colța a preluat cazul și îi oferă domnului G. consiliere juridică.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram