Menu
  Donează  
Menu

martie 27, 2015

Cazul #6 Drepturi locative

Grup vulnerabil: vârstnici
Aria drepturilor omului: #drepturilocative

Domnul O. locuiește în Cluj-Napoca, însă se teme că va rămâne fără locuință, în urma unui proces de executare silită. Fiindcă dumnealui se afla în incapacitatea de a plăti ratele unui credit CEC contractat pentru respectiva proprietate, aceasta s-a vândut la un preț mult sub valoarea ei reală.

Avocata Pro Bono Ruxandra Mândruțiu se ocupă de acest caz, urmărind o soluție juridică ce îi va permite domnului O. să își păstreze locuința.

Bazele argumentării sale sunt cauza Kušionová, dar și alte spețe prezentate în fața CEDO, în care s-a dat câștig de cauză petenților, în virtutea apărării dreptului la locuința familială, drept fundamental al omului.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram