Menu
  Donează  
Menu

aprilie 8, 2015

Cazul #7 Discriminare a romilor, Drepturi locative

Grup vulnerabil: romi
Aria drepturilor omului: #discriminare #drepturilocative

Doamna D. locuiește împreună cu mama ei, soțul său, frații, copiii și nepoții săi (în total 10 persoane) într-un imobil din Cluj-Napoca. Încă din 2007, mama doamnei D. a suspectat că administratorul imobilului nu calculează corect cheltuielile și penalizările la întreținere. Un control din partea Consiliului local în 2011 i-a confirmat suspiciunile. Cu toate acestea, proprietara apartamentului, mama doamnei D., a fost dată în judecată pentru neplata cheltuielilor și penalizărilor cumulate. Familia se află în pericolul de a-și pierde locuința, întrucât asociația de locatari a intentat proces în instanță împotriva acestora.

Avocații Pro Bono Alina Zah și Tudor Vidrean, din partea Societății de avocați Costaș, Negru și Asociații, au ales să reprezinte familia în acest caz.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram