Menu
Menu
  Donează  

iunie 7, 2021

CAZUL #84 AGRESIUNE SEXUALĂ ASUPRA UNUI MINOR

Grup vulnerabil: copii

Aria de drepturi ale omului: #drepturilecopilului, #victimealeviolenţeisexuale

Este vorba despre un băiețel de 11 ani din județul Dâmbovița care a fost agresat sexual de către alți trei minori din aceeași localitate. Ca urmare a agresiunilor și traumei suportate, reacția autorităților a fost mutarea forțată a minorului din familia sa la sediul DGASPC Dâmbovița sub acuzațiile de neglijență.

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Aura Iovan (Baroul București), care consiliază rudele apropiate cu privire la posibilitatea de întoarcere a copilului în cadrul familiei.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram