Menu
Menu
  Donează  

iunie 7, 2021

CAZUL #86 DREPTUL LA PENSIE

Grup vulnerabil: persoane vârstnice

Aria de drepturi ale omului: #dreptullapensie

Este vorba despre situația unui domn în vârstă de 68 de ani din județul Olt diagnosticat cu Parkinson. În cartea sa de muncă, anii 1989-1990 nu figurează. În urma mai multor solicitări depuse la arhivele fostului loc de muncă pentru recunoașterea anilor lucrați, solicitantul nu a primit un răspuns favorabil. Domnul are nevoie de acea vechime în muncă pentru a putea fi eligibil să primească pensie, în lipsa acesteia nefiind întruniți cei 15 ani de cotizație necesari.

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Luminița Andriescu (Baroul Dolj), căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram