Menu
Menu
  Donează  

august 4, 2021

CAZUL #88 DISCRIMINARE LA ANGAJARE A UNEI FEMEI NEVĂZĂTOARE

Grup vulnerabil: persoane cu dizabilități, femei

Aria de drepturi ale omului: #dreptullalocdemuncă #drepturileomului #discriminare

O tânără din București cu dificultăți de vedere, aflată la început de carieră, a fost discriminată din cauza dizabilității acesteia în repetate rânduri în cadrul interviurilor în vederea angajării, inclusiv pentru un post care se adresa exclusiv persoanelor cu dizabilități. Solicitanta ne-a contactat pentru a obține consultanță de specialitate în cazul ei, dar și pentru a înainta o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Cristina Filimon (Baroul București), căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram