Menu
  Donează  
Menu

august 4, 2021

CAZUL #88 DISCRIMINARE LA ANGAJARE A UNEI FEMEI NEVĂZĂTOARE

Grup vulnerabil: persoane cu dizabilități, femei

Aria de drepturi ale omului: #dreptullalocdemuncă #drepturileomului #discriminare

O tânără din București cu dificultăți de vedere, aflată la început de carieră, a fost discriminată din cauza dizabilității acesteia în repetate rânduri în cadrul interviurilor în vederea angajării, inclusiv pentru un post care se adresa exclusiv persoanelor cu dizabilități. Solicitanta ne-a contactat pentru a obține consultanță de specialitate în cazul ei, dar și pentru a înainta o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Cristina Filimon (Baroul București), căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!

***

Acest caz a fost preluat prin proiectul EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare sociala si educație este derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL VERSUL BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram