Grup vulnerabil: femei
Aria de drepturi ale omului: #victimealeviolenţeidomestice #victimealeviolențeipsihologie
Este vorba despre o solicitare de asistență juridică, în cazul unei femei supuse violenței psihologice exercitate de către actualul soț.
Solicitanta a fost nevoită să-și părăsească domiciliul și să se mute în chirie împreună cu copilul ei minor de 4 ani din cauza atmosferei tensionate de acasă. Soțul îi adresează în continuare injurii și amenințări prin mesaje, iar recent a încercat să o bruscheze pentru a-i șterge mesajele din telefon. Bărbatul nu își îndeplinește obligația de întreținere față de minoră conform înțelegerii dintre soți din momentul în care femeia s-a mutat de acasă (plata grădiniței), în schimb se poartă frumos cu minora și îi cumpără lucruri de care nu are neapărat nevoie.
Solicitanta dorește asistență juridică pentru procedura de divorț, întrucât nu dispune de mijloacele financiare necesare angajării unui avocat.
Cazul a fost preluat de către doamna avocat Adelina Corina Răcășan (Baroul Cluj), căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în soluționarea cazului!
***
Acest caz a fost preluat prin proiectul EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare sociala si educație este derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL VERSUL BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.
Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.
„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”