Menu
Menu
  Donează  

septembrie 27, 2021

Cazul #91 Drepturile consumatorului

Grup vulnerabil: persoane de etnie romă, familii cu mai mult de doi copii în situații de risc

Aria de drepturi ale omului: incluziune socială, drepturile consumatorului

Un nou caz preluat prin Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului vizează o familie de etnie romă, cu posibilități materiale extrem de precare, care a fost nevoită să încheie un abonament pentru servicii de internet pentru a da posibilitatea copiilor să participe la școala online. Între timp însă cei de la firma furnizoare le-au propus un nou tip de abonament. Neînțelegând pe deplin condițiile contractului, familia și-a reînnoit abonamentul iar în prezent se află în
imposibilitate de a plăti facturile aferente. Ei au nevoie în primul rând de o consultație juridică pentru a identifica căile legale care ar duce la rezolvarea situației.  

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Cristina Diana Onica (Baroul Sălaj) , căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în rezolvarea cazului!

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram