Menu
  Donează  
Menu

septembrie 27, 2021

Cazul #91 Drepturile consumatorului

Grup vulnerabil: persoane de etnie romă, familii cu mai mult de doi copii în situații de risc

Aria de drepturi ale omului: incluziune socială, drepturile consumatorului

Un nou caz preluat prin Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului vizează o familie de etnie romă, cu posibilități materiale extrem de precare, care a fost nevoită să încheie un abonament pentru servicii de internet pentru a da posibilitatea copiilor să participe la școala online. Între timp însă cei de la firma furnizoare le-au propus un nou tip de abonament. Neînțelegând pe deplin condițiile contractului, familia și-a reînnoit abonamentul iar în prezent se află în
imposibilitate de a plăti facturile aferente. Ei au nevoie în primul rând de o consultație juridică pentru a identifica căile legale care ar duce la rezolvarea situației.  

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Cristina Diana Onica (Baroul Sălaj) , căreia îi mulțumim și îi urăm mult succes în rezolvarea cazului!

***

Cazul a fost preluat prin proiectul INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ),cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram