Menu
Menu
  Donează  

octombrie 4, 2021

Cazul #93: Violență domestică și agresiune sexuală

Grup vulnerabil: femei

Aria de drepturile omului: violență domestică, agresiune sexuală, viol

Un nou caz a fost preluat prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului. Este vorba despre o doamnă din județul Constanța, victimă a agresiunii sexuale și a violenței din partea fostului concubin. Doamna a născut prematur din cauza șocului declanșat de concubinul care a  forțat-o să întrețină relații intime cu el. Când s-a întors din spital, după naștere, concubinul a încercat să o forțeze din nou.

Cazul a fost preluat de către doamna avocat Smaranda Cristea (Baroul Iași),care în prezent o sprijină pe solicitantă în deschiderea unui proces împotriva agresorului.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram