Menu
  Donează  
Menu

noiembrie 27, 2023

Corporate Social Responsibility în acțiune: parteneriate pentru schimbare - masă rotundă cu ONG-uri și companii

Joi, 23 noiembrie, am organizat, alături de Clubul Francofon de Afaceri Cluj (CFAC), o întâlnire interactivă cu o serie de companii implicate în comunitate și ONG-uri faine din județul Cluj, intitulată CSR în acțiune: parteneriate pentru schimbare. Am dorit să aducem laolaltă societatea civilă cu mediul de business pentru a pune câteva cărămizi la puntea de legătură dintre aceste sectoare insuficient conectate, pentru a identifica priorități de acțiune în comunitate și a dezvolta parteneriate durabile, cu impact în viețile noastre, ale tuturor.

S-au discutat și împărtășit modele de business-uri etice și sustenabile, dar și proiecte de dezvoltare locală în domenii diverse precum educația nonformală, protecția animalelor, servicii sociale, cultură și teatru, ecologie, intervenție umanitară, justiție socială și drepturi LGBTQIA+.  

Consulul onorific al Franței la Cluj, Pascal Fesneau a deschis evenimentul cu o pledoarie pentru economiile circulare și impact sustenabil local, iar invitatul special al zilei, Andi Daisler, antreprenor și reformator urban, ne-a entuziasmat cu proiectele inovatoare de revitalizare a spațiilor urbane: Lights On Romania și Strada Potaisa.

Ne-am bucurat de prezența următoarelor companii, primele două împărtășindu-ne bune practici în materie de Corporate Social Responsibility:

 1. Emerson
 2. Viking
 3. EXL Service
 4. Alstom
 5. BCR
 6. Pffeifer vacuum

Totodată, 15 ONG-uri au vorbit despre ce fac ele pentru a face lumea puțin mai bună:

 1. Reactor de creație și experiment
 2. CERT Transilvania
 3. PATRIR - Institutul Român pentru Pace
 4. Asociația Go Free
 5. Sirius Animal Rescue
 6. Cercetașii României
 7. Queer Sisterhood
 8. Asociatia Caritas
 9. Clujul are suflet
 10. Asociatia de mobilitate sociala si educatie democratica
 11. Asociatia The Da Vinci System
 12. Asociatia Civic Aries
 13. Asociatia  Daisler
 14. Asociația ACTEDO
 15. Clubul Francofon de Afaceri Cluj (CFAC)

Fotograf: Rareș Barbu

Mai multe fotografii de la masa rotundă aici.

***

Activitatea face parte din proiectul „IMPACT.org: Amplificarea impactului societății civile din Transilvania”, implementat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Asociația Clubul Francofon de Afaceri (CFAC), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.”

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram