Menu
  Donează  
Menu

martie 18, 2022

Caz #103: Divorț în caz de violență psihologică

Grup vulnerabil: femei

Aria de drepturile omului: violență domestică, violență psihologică

Solicitarea vine din partea unei doamne aflate în pensie de boală, din județul Cluj, care dorește să divorțeze de soțul ei. Bărbatul are un comportament abuziv față de soție, provocând certuri, refuzând să acopere din cheltuielile necesare și reproșându-i soției în permanență că nu aduce suficiente venituri, deși dânsa este în pensie de boală. De asemenea, bărbatul consumă foarte des alcool, iar acțiunile și presiunile pe care le exercită atunci când se află în stare de ebrietate asupra doamnei și fiului lor minor îi afectează pe aceștia din urmă. Din acest motiv, copilul în vârstă de 10 ani e nevoit să facă sesiuni de consiliere psihologică la școală. Așadar, doamna dorește să divorțeze, deoarece nu mai rezistă violenței psihologice la care e expusă zilnic ea și copilul ei.

Cazul a fost preluat de dna. avocat Adelina-Corina Dumitru din Baroul Cluj, care îi oferă sprijin doamnei pentru a divorța.

***

Cazul a fost preluat prin proiectul INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ),cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram