Menu
  Donează  
Menu

decembrie 7, 2015

Documente de poziție: avocatura pro bono & centre de urgență pentru victimele violului

Dreptul de a avea acces la justiție și cultura avocaturii pro bono în România  și Dreptul la servicii de sprijin adecvate pentru victimele violenței sexuale. Acestea sunt două teme de drepturile omului abordate de ACTEDO, alături de alte ONG-uri, în două documente de poziție/ policy papers. Temele sunt extrem de relevante la momentul actual, întrucât afectează un număr foarte mare de persoane, care au acces limitat la justiție, protecție și servicii specializate.

„Aceste documente descriu în primul rând o situație la care s-a ajuns pentru că autoritățile responsabile nu se preocupă de respectarea legii sau de crearea unui cadru de politici și proceduri pentru garantarea respectării unor drepturi de bază. România trebuie să schimbe paradigma. Schimbarea practicii instituționale, implementarea legii și adoptarea de reglementări ce au în centru preocuparea și respectul pentru fiecare ființă umană trebuie să se transforme și în România într-o realitate, pentru a putea începe să fim altfel. Nu putem continua negând demnitatea umană la fiecare pas, eșuând în a o recunoaște în celălalt pentru că e diferit, e vulnerabil, și mai ales pentru că nu am fost învățați să știm altfel”, declară Delia Niță, Manager Program Antidiscriminare la Centrul de Resurse Juridice.

Documentele de poziție pot fi accesate mai jos:

Cele două documente au fost elaborate în cadrul proiectului Monitorizarea drepturilor omului prin mecanisme internaționale, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, www.fondong.fdsc.ro și implementat de Centrul de Resurse Juridice (CRJ). Puteți accesa toate documentele elaborate în cadrul acestui proiect la http://www.crj.ro/5-subiecte-de-drepturile-omului-pentru-romania/.

Persoane de contact:
Iulia Pascu, Membru în Consiliul Director ACTEDO, iulia.pascu@actedo.org
Delia Niță, Manager Program Antidiscriminare, Centrul de Resurse Juridice, delia@crj.ro

mailbox

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram