Menu
  Donează  
Menu

decembrie 29, 2020

Caz #78 Dreptul la pensie a copiilor cu dizabilități

Grup vulnerabil: copii, persoane cu dizabilități
Aria de drepturi ale omului: #dreptul_la_pensie

Doamna Z. este o mamă singură a doi copii, dintre care unul este un copil cu dizabilități. Tatăl acestora a luat un credit în scopul achiziționării unui apartament și nu l-a mai plătit după ce cei doi au divorțat. Domnului i s-a pus poprire pe veniturile din salarii, însă după contactarea unui executor judecătoresc acesta a reușit să se sustragă popririi. În momentul de față, este supusă popririi pensia copilului cu dizabilități.  Doamna Z. a încercat să contacteze banca pentru a afla motivul supunerii popririi a pensiei copilului și care este suma rămasă spre întoarcerea restului creditului. I s-a spus că nu se poate să i se comunice astfel de informații, întru cât nu dumneaei este titulara creditului, iar tatăl copiilor refuză să contacteze familia.

Doamnul avocat Săuleanu Lucian Bernd (Baroul Dolj) a preluat cazul și îi va oferi asistență juridică Doamnei Z. în vederea rezolvării favorabile a situației create.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram