Menu
  Donează  
Menu

februarie 16, 2017

Cazul #27 Drepturi patrimoniale ale unei persoane cu dizabilităţi

Grup vulnerabil: persoane cu dizabilităţi
Aria de drepturile omului: #drepturipatrimoniale #dizabilitate

Actualul curator al lui F.B., persoană cu dizabilităţi încadrată în gradul de handicap I, doreşte obţinerea în instanţă a drepturilor patrimoniale pe care aceasta ar fi trebuit să le primească în ultimii ani. Ca urmare a decesului părinţilor săi, F.B. ar fi beneficiat de o pensie de urmaş care, însă, a fost încasată integral de fostul său tutore până în anul 2016. Mai mult, acesta nu şi-a îndeplinit nicio obligaţie ce îi revenea în respectiva calitate. Din aceste motive, curatorul lui F.B. doreşte să demareze o acţiune în instanţă pentru tragerea la răspundere a fostului tutore şi obţinerea sumelor de bani ce ar fi trebuit să îi revină lui F.B.

Cazul a fost preluat de către Avocatul Pro Bono Alexandru Manole.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram