Menu
  Donează  
Menu

iunie 2, 2024

Drumul ACTEDO se încheie aici, dar contribuția noastră la o lume mai justă merge mai departe

Dragi prieteni, susținători, avocați & agenți ai schimbării,

După 11 ani plini de realizări și provocări, parcursul Centrului de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO) se oprește aici. Nu a fost o decizie ușoară, însă suntem împăcate să știm că am contribuit la o Românie mai justă: am oferit acces efectiv la justiție pentru peste 250 de persoane în situații vulnerabile, am format sute de practicieni (avocați, asistenți sociali, profesori, polițiști etc.) în domeniul anti-discriminării, am depus petiții și sesizări în situații de încălcări ale drepturilor omului, am comunicat constant despre importanța justiției sociale și am dat voce unor grupuri marginalizate și discriminate.

Păstrăm cu multă prețuire amintirile pe care le-am făcut în munca noastră și le mulțumim tuturor celor care au crezut în misiunea ACTEDO: avocații pro bono, partenerii noștri naționali și din întreaga Europă, precum și colegilor noștri din societatea civilă din toată țara, care au mare nevoie de susținerea voastră într-o perioadă dificilă pentru ONG-uri în România.

Acum, moștenirea noastră merge mai departe prin toate persoanele care au trecut pragul ACTEDO: membrii asociației, voluntari, colaboratori, precum și beneficiarii noștri. Privim spre viitor cu încredere și seninătate: vedem această încheiere ca pe un nou început, o oportunitate de a contribui la o lume mai justă prin parcursurile noastre individuale.

Vă mulțumim pentru sprijinul și implicarea voastră în acești 11 ani spectaculoși!

Cu recunoștință,

Echipa ACTEDO

P.S.: Știm că multe persoane se bazau pe programul nostru de asistență juridică pro bono, pe care sperăm să îl putem reactiva într-o formă sau alta în viitor. În acest context, dacă sunteți în cautare de asistență juridică gratuită, vă recomandăm să vă orientați către alte resurse juridice disponibile, contactând Barourile din județul de reședință și/ sau instanțele de judecată cele mai apropiate. E posibil să vă încadrați pentru a primi ajutorul public judiciar (în cauze civile, comerciale, administrative, de muncă şi asigurări sociale, dar nu penale) sau avocat din oficiu (asistență juridică gratuită în cauze penale, dacă sunteți victima unei infracțiuni, v. Legea 211/2014, art. 14-20).

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram