Menu
  Donează  
Menu

decembrie 19, 2023

FOCUS GRUP: Societatea Civilă la Răscruce. Percepții asupra ONG-urilor în Contextul Micșorării Spațiului Civic

Joi, 12 decembrie, ACTEDO a organizat, împreună cu Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, un focus grup intitulat Societatea Civilă la Răscruce. Percepții asupra ONG-urilor în Contextul Micșorării Spațiului Civic.

Scopul evenimentului a fost de a colecta informații privind percepțiile cu privire la ONG-urile active în domeniul guvernării, drepturilor omului și politicului, informații ce vor fi utilizate într-un studiu pe această temă, ce urmează a fi lansat la începutul anului 2024.

În cadrul focus grupului au participat 13 persoane, dintre care reprezentanți ai societății civile, cadre didactice din mediul universitar și cercetători.

Agenda focus grupului a inclus:

  • Discuții libere și prezentări tematice.
  • Explorarea percepțiilor cu privire la ONG-urile active în domeniul guvernării, drepturilor omului și politicului .
  • Abordarea diferitelor subiecte, precum micșorarea spațiului civic, atitudini și mituri vizavi de ONG-uri, prezentând totodată rezultatele unui sondaj național relevant realizat de Centrul pentru Inovare Publică.

Evenimentul a fost facilitat de către lect. univ. dr. Andreea Voina, din cadrul Departamentului de Comunicare, Relații Publice și Publicitate al FSPAC și Alexandra Columban, Directoarea Executivă a Centrului de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO).

***

Activitatea face parte din proiectul „IMPACT.org: Amplificarea impactului societății civile din Transilvania”, implementat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Asociația Clubul Francofon de Afaceri (CFAC), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.”

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram