Menu
  Donează  
Menu

februarie 29, 2016

Formare juridică pentru avocați, București, 2 martie

Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului, în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice organizează la București, în data de 2 martie, o sesiune de formare juridică pentru avocați, pe subiecte de actualitate, în domeniul drepturilor omului și anti-discriminării.

Cursul este gratuit și se va desfășura la sediul organizației Centrul de Resurse Juridice, strada Arcului, nr. 19, sector 2, București. Cursul va discuta cazuri de actualitate din domeniul drepturilor omului, legislația anti-discriminare, jurisprudența CEDO relevantă pentru domeniul anti-discriminării și va avea o abordare interdisciplinară, având invitați din societatea civilă.

Formatori principali:

Georgiana Iorgulescu (Directoare Executivă Centrul de Resurse Juridice)

Delia Niță (Coordonatoare Program Anti-Discriminare, Centrul de Resurse Juridice)

Formarea face parte din programul Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului, coordonat de ACTEDO, în parteneriat cu Centrul De Resurse Juridice, PILnet, Chiriță și asociații, Costaș, Negru și asociații și are scopul de a facilita accesul la justiție al grupurilor vulnerabile. Prin acest proiect non-profit, ACTEDO pune în legătură persoane fizice discriminate sau ale căror drepturi fundamentale au fost încălcate sau ONG-uri ce au contact cu grupuri vulnerabile, pe de o parte, cu avocați membri ai Reţelei Pro Bono, pe de altă parte, dispuși să își ofere expertiza juridică în mod voluntar.

Lansată în 18 decembrie 2014, Rețeaua pro bono a ajutat până în prezent, peste 100 de beneficiari să își apere drepturile, pe teme ce acoperă 17 arii de drepturile omului, precum: apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, violență împotriva femeilor, evacuări forțate, discriminare pe criteriul etniei, internarea nevoluntară a persoanelor cu probleme de sănătate mintală, discriminare pe criteriul orientării sexuale, discriminare a persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA, discriminare pe criteriul genului, hărțuire sexuală, infracțiunea de hărțuire, violență în familie, discurs instigator la ură, stabilirea filiației față de tată, exercitarea drepturilor și obligațiilor părintești, discriminare pe criteriul religie, condiții de detenție, etc.

Pentru înscrieri, contactați-ne la info(at)actedo.org.

Vă așteptăm cu drag!

logo_Retea_mic

 

 

 

 

 

 

Proiectul este finanțat prin intermediul granturilor SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG România, prin Componenta 1, Implicare (www.fondong.fdsc.ro).

fondong_logo

EEA-Grants

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram