Menu
  Donează  
Menu

decembrie 11, 2014

Lansarea Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului - 18 decembrie, Cluj-Napoca

Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO) are plăcerea de a anunța evenimentul de lansare a Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului, care va avea loc joi, 18 decembrie 2014, între orele 17 și 20, la Grand Hotel Napoca (str. Octavian Goga, nr. 1, Cluj-Napoca).

Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului este primul Centru de asistență juridică pro bono pentru persoane fizice şi ONG-uri din România, prin care ACTEDO pune în legătură persoane fizice ale căror drepturi au fost încălcate și ONG-uri care activează în domeniul drepturilor omului, cu avocaţi colaboratori care analizează cazurile și își pun la dispoziție expertiza juridică în regim voluntar. În acest demers, ACTEDO se bucură de sprijinul Alianței Europene Pro Bono, ai cărei membri suntem. Mai multe detalii despre Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului găsiți aici.

Lansarea Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului va fi marcată printr-o dezbatere pe tema accesului la justiție al grupurilor vulnerabile, având ca invitați pe:

- Mircea Pop, Decanul Baroului Cluj
- Delia Niţă, Centrul de Resurse Juridice (CRJ)
- Lorna Kralik, The Global Network for Public Interest Law (PILnet)
- Radu Chiriţă, profesor Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai
- Oana Cuibus, avocat pro bono Roșia Montană

La eveniment vor participa avocați, reprezentanți ai societății civile și ai mediului academic, precum și mass-media.

Vă rugăm să confirmați participarea prin email la info@actedo.org sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

Vă așteptăm alături de noi!
Echipa ACTEDO

lansare retea

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram