Menu
  Donează  
Menu

septembrie 13, 2022

Manual pentru predarea și integrarea la clasă a egalității de gen - descărcare gratuită

Manual vine în sprijinul cadrelor didactice în înțelegerea impactului pe care îl au în formarea unei societăți incluzive, precum și pentru a oferi sugestii concrete de integrare a egalității de gen la clasă. Manualul se adresează în primul rând cadrelor didactice din mediul preuniversitar, în special de la ciclul gimnazial și liceal, indiferent de specializarea acestora. Totodată, manualul este un instrument util în formarea continuă a cadrelor didactice, adresându-se așadar și profesorilor metodiști și formatorilor.

Manualul conține:

  • fundamente teoretice cu privire la egalitatea de gen
  • analiză o programelor școlare de gimnaziu și liceu care se pretează la introducerea elementelor de egalitate de gen
  • sugestii concrete și exerciții pentru integrarea predării egalității de gen la diferite materii
  • chestionare de (auto)evaluare pentru profesori
  • recomadări pentru o abordare sensibilă la gen și intersecțională în lucrul cu elevii
  • fișe cu activități, exerciții cu ilustrații, scheme pentru a aborda egalitatea de gen la clasă
  • recomandări de materiale video și trimiteri către resurse suplimentare, pe care profesorii le pot folosi la clasă pentru aprofundarea noțiunilor dezbătute și învățate.

Înainte de publicare, manualul a fost testat de către specialiști și practicieni din învățământul preuniversitar.

Manualul pentru predarea și integrarea la clasă a egalității de gen poate fi descărcat gratuit, după completarea formularului de mai jos:


Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram