Menu
  Donează  
Menu

decembrie 11, 2014

Marșul Solidarității - Campania celor 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor

16zile_2

Campania de 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor a debutat în Cluj-Napoca în data de 25 Noiembrie, Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeii, fiind marcat prin ieșirea în stradă a mai bine de 70 de voluntari, care au participat la Marșul Solidarității - o acțiune publică de informare și creștere a nivelului de conștientizare a fenomenului violenței domestice în rândului publicului larg și de exprimare a solidarității cu victimele abuzului. „Înarmați” cu pancarte, afișe și fluturași cu informații despre instituțiile implicate în prevenirea și combaterea violenței, voluntarii au transmis publicului clujean un mesaj clar: „Violența împotriva femeilor este o infracțiune!”.

Totodată, ne-am bucurat să asistăm la conturarea unei punți de legătură și dialog între reprezentanții societății civile - Asociația VIVAD, Asociația Artemis și ACTEDO - și autoritățile locale.

Mulțumim voluntarilor pentru implicare și Cluj-am pentru documentarea evenimentului!

Organizatorii Campaniei16zile_3 celor 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor au fost: Asociația VIVAD, Asociația ARTEMIS, ACTEDO, Fundația Estuar, Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, Societatea Civilă de Avocaţi „Revnic și Asociații”, Societatea Civilă de Avocaţi „Szatmari-Filip, Pop, Soporan”, Universitatea Babeș-Bolyai și Facultatea de Sociologie și Asistență Socială.

Mai multe poze de la eveniment, găsiți pe pagina noastră de Facebook.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram