Menu
  Donează  
Menu

noiembrie 21, 2020

Masă rotundă - Săptămâna Europeană a Avocaturii Pro Bono: Accesul la justiție al grupurilor vulnerabile

Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), alături de partenerii Baroul Cluj și Baroul Dolj, organizează miercuri, 25 noiembrie 2020, între ora 16:00 și 19:00, pe platforma Zoom, masa rotundă intitulată: 

Săptămâna Europeană a Avocaturii Pro Bono: Accesul la justiție al grupurilor vulnerabile

În cadrul evenimentului se vor discuta nevoile grupurilor vulnerabile în privința accesului lor la justiție și oportunitatea reglementării avocaturii pro bono in România. Totodată, va fi prezentat modul de funcționare și rezultatele celui mai mare centru de asistență juridică pro bono din România – Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului – în cei 5 ani de existență ai acestuia.

De asemenea, vor lua cuvântul avocați pro bono din toată țara, care vor împărtăși din experiența lor de a sprijini persoane aflate în situații vulnerabile, în cazuri de încălcări ale drepturilor fundamentale: persoane cu dizabilități, victime ale violenței domestice și de gen, familii monoparentale fără posibilități materiale.

Totodată, deoarece avocatura pro bono nu este încă reglementată în România, în cadrul evenimentului va fi prezentată o propunere de modificare a legislației pentru ca aceasta să beneficieze de un cadru legal și să fie încurajată formal.

Agenda evenimentului este disponibilă aici.

Masa rotundă se adresează în principal avocaților & avocatelor din țară, specialiștilor în domeniul juridic, reprezentanților ONG-urilor care lucrează cu persoane în situații vulnerabile, dar și cadrelor universitare și studenților de la Drept.

Pentru înscrieri, vă invităm să completați următorul formular, iar noi vă vom trimite pe email detaliile de conectare: https://bit.ly/394WShl.

Locurile pe Zoom sunt limitate, însă vă invităm să ne urmăriți și pe pagina de Facebook a ACTEDO, unde evenimentul va fi transmis live: https://www.facebook.com/ACTEDO.

***

Masa rotundă face parte din Săptămâna Europeană Pro Bono - o inițiativă a PILnet - The Global Network for Public Interest Law, ce cuprinde o serie de evenimente organizate la nivel național și european cu scopul de a promova avocatura pro bono, accesul la justiție și statul de drept.

Programul evenimentelor din Europa aici.

Programul evenimentelor din România aici.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram