Menu
  Donează  
Menu

martie 31, 2024

MIT sau REALITATE? ONG-urile caută nod în papură ca să își justifice existența

MIT sau REALITATE? ONG-urile caută nod în papură ca să își justifice existența.

MIT! ONG-urile își caută de lucru și mereu critică atunci când apare o lege nouă sau când se face ceva bun în comunitate.

ADEVĂR! În multe domenii în care sunt active ONG-urile - precum educația, serviciile sociale, drepturile omului, cultura, garantarea durabilității statului de drept - suntem departe de a avea o societate ideală. ONG-urile sunt adesea primele care aplaudă inițiativele bune și care încurajează schimbările pozitive în societate. Cu toate acestea, ele au și un rol esențial de a se asigura că acțiunile politice și sociale sunt conforme cu principiile drepturilor omului și ale dezvoltării durabile.

CÂND sunt ONG-urile nemulțumite:

  • Atunci când drepturile omului sunt încălcate
  • Atunci când deciziile nu sunt luate în mod transparent și democratic
  • Atunci când sunt urmărite doar interese economice fără a ține cont de starea de protejarea mediului, patrimoniului cultural sau sănătatea populației pe termen lung
  • Atunci când interesele grupurilor vulnerabile sunt sistematic ignorate
  • Atunci când sunt suspiciuni de corupție și abuz de putere
  • Lipsa de acces la servicii sociale și de sănătate
  • Inechitatea și injustiția socială

***

Activitatea face parte din proiectul „IMPACT.org: Amplificarea impactului societății civile din Transilvania”, implementat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Asociația Clubul Francofon de Afaceri (CFAC), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram