Menu
  Donează  
Menu

martie 31, 2024

MIT sau REALITATE? ONG-urile încetinesc dezvoltarea

MIT sau REALITATE? ONG-urile încetinesc dezvoltarea.

MIT! ONG-urile doar încetinesc dezvoltarea prin dezbateri interminabile, proteste și acțiuni în instanță a instituțiilor de stat și a companiilor private.

ADEVĂR! ONG-urile au rolul de a se asigură că deciziile sunt luate în un mod democratic, că interesele tuturor sunt reprezentate, în special a persoanelor vulnerabile și că impactul deciziilor este unul pozitiv nu doar din punct de vedere economic.

Ce se întreabă un ONG-ist atunci când se ia o nouă decizie?

  • Care este impactul pe termen lung al unei noi legi/ nou proiect?
  • Sunt resursele distribuite echitabil?
  • Cum va fi această decizie implementată în practică, nu doar pe hârtie?
  • Sunt nevoile tuturor categoriilor sociale bine reprezentate?
  • Este proiectul aliniat la principiile drepturilor omului?
  • A fost respectat procesul decizional specific unui stat de drept?

***

Activitatea face parte din proiectul „IMPACT.org: Amplificarea impactului societății civile din Transilvania”, implementat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Asociația Clubul Francofon de Afaceri (CFAC), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram