Menu
  Donează  
Menu

martie 31, 2024

MIT sau REALITATE? ONG-urile sunt mâna lui Soros și doresc să facă rău României

MIT sau REALITATE? ONG-urile sunt mâna lui Soros și doresc să facă rău României.

MIT! ONG-urile sunt folosite de Soros ca să acapareze și destabilizeze România. SOROS finanțează ONG-urile ca să plătească protestatari.

ADEVĂR! Soros este un om de afaceri și filantrop de origine maghiară care locuiește în SUA. Fundația Open Society Foundation (OSF) la care Soros este președinte a contribuit cu finanțări importante dezvoltarea societății civile din Europa de Est, inclusiv din România, având ca obiective consolidarea statului de drept, respectarea drepturilor omului, a minorităților și a diversității de opinie.

Nu toate ONG-urile sunt finanțate de SOROS. ONG-urile obțin fonduri din multiple surse, atât naționale, cât și internaționale.

- Misiunea asumată a Fundației pentru o Societate Deschisă, fundație condusă de Soros indică faptul că lucrează pentru societăți tolerante, ale căror guverne sunt responsabile și deschise participării tuturor oamenilor. Ei doresc consolidarea statului de drept; respectarea drepturilor omului, a minorităților și a diversității de opinie; sprijină alegerile democratice și doresc societăți civile și cetățeni care monitorizează puterile statului.

- Raporturile financiare dar și cele de activitate a Fundației conduse de Soros sunt publice.

Organizațiile sprijinite de Soros se ocupă de teme precum:

  • apărarea drepturilor civile a persoanelor din grupuri vulnerabile
  • combaterea violenței asupra femeilor
  • protejarea persoanelor cu dependențe
  • incluziunea romilor
  • combaterea discursului urii împotriva comunității LGBT+
  • protejarea mediului
  • sprijinirea copiilor cu dizabilități
  • libertatea presei
  • transparentizarea procesului de guvernare

- O condiție impusă de Open Society Foundation, respectiv Soros, ONG-urilor pentru a primi finanțare este aceea de a avea surse de finanțare diverse. În acest mod se asigură că organizația reprezintă intereselor mai multor factori de decizie din societate, nu doar cele ale lui Soros.

- Nici un ONG și nici Soros nu poate plăti pe cineva pentru a participa la proteste sau a derula activități care să destabilizeze statul român.

- Raporturile financiare sau de activitate ale organizațiilor care primesc finanțare de la Soros sunt publice și transparente. Activitățile sunt atent monitorizate de instituțiile statului român.

- Deși Soros a fost acuzat de multe ori că ar dori să facă rău României, nu s-au putut aduce explicații sau probe care să descrie în ce constă această influență negativă.

- Discreditarea organizațiilor care primesc finanțări de la Soros vine mai degrabă din partea politicienilor și grupurilor de influență care se opun democratizării, drepturilor omului, transparentizării procesului de guvernare, libertății presei și implicării cetățenilor în procesele decizionale de la nivelul statului.

***

Activitatea face parte din proiectul „IMPACT.org: Amplificarea impactului societății civile din Transilvania”, implementat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Asociația Clubul Francofon de Afaceri (CFAC), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram