Scopul acestei opinii este de a semnala aspecte și prevederi importante din cadrul Convenției de la Istanbul care necesită o atenție sporită, dat fiind nivelul ridicat al violenței împotriva femeilor în România și experiența organizațiilor non-guvernamentale în lucrul cu victimele acestui tip de infracțiune.
Această opinie vine în urma discuției pe marginea transpunerii în legislația românească a Convenției, fiind elaborată de 4 organizații non-guvernamentale: Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului - ACTEDO, Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen - A.L.E.G, Asociația Femeilor împotriva Violenței - ARTEMIS și Institutul Est-European de Sănătate a Reproducerii (IEESR), membre ale Rețelei de organizații non-guvernamentale "Rupem tăcerea despre violența sexuală".
Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.
„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”