Menu
  Donează  
Menu

iulie 3, 2023

Proiect IMPACT.org: Amplificarea impactului societății civile din Transilvania

În data de 1 iunie, ACTEDO a început proiectul „IMPACT.org: Amplificarea impactului societății civile din Transilvania”, pe care îl implementăm în parteneriat cu Asociația Clubul Francofon de Afaceri (CFAC).

Problema principală pe care ne propunem să o abordăm prin acest proiect este lipsa de vizibilitate a ONG-urilor și a impactului pozitiv al acestora în comunitate și în viața oamenilor, fie că este vorba de organizații de drepturile omului, de mediu, pentru protecția animalelor sau culturale. De asemenea, există un nivel relativ redus de încredere în ONG-uri și o volatilitate a societății civile din România, care se traduce și într-o înțelegere deficitară a rolului și activității acestora. Mai mult, populația din Transilvania nu e familiarizată cu activitatea multor ONG-uri locale și regionale de impact, iar mediul de afaceri și universitar nu sunt suficient de racordate la acestea.

Așadar, proiectul IMPACT.org își propune să contribuie la ameliorarea acestor probleme prin creșterea vizibilității ONG-urilor locale și regionale, din Transilvania, care au un impact real în comunitățile în care activează, dar și să aducă publicul larg mai aproape de acestea. De asemenea, prin intermediul proiectului, ACTEDO își propune sa sprijine sustenabilitatea financiară a unor ONG-uri prin punerea în legătura cu firme și companii din regiune și, nu în ultimul rând, încurajarea voluntariatul și stagiile de ale studenților în rândul ONG-urilor regionale.

Proiectul se adresează în principal publicului larg, mai exact persoanelor din Transilvania care vor fi informate în ceea ce privește rolul și activitatea ONG-urilor din regiune. Totodată, grupul țintă al proiectului este format și din activiști din Transilvania, reprezentanți ai ONG-urilor, companii din județul Cluj și studenți din Cluj-Napoca.

Coordonator: Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepurile Omului (ACTEDO)

Partener: Asociația Clubul Francofon de Afaceri (CFAC)

Finanțator: Active Citizens Fund România parte a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021

Buget: 76.981,00 Euro, din care 74.986,00 finanțare nerambursabilă

Data de începere: 01.06.2023

Data încheierii: 31.03.2024

Durata: 10 luni

Scopul proiectului:

Consolidarea impactului societății civile din Transilvania și promovarea cetățeniei active în rândul mediului universitar, mediul de afaceri și publicului general din regiune.

Activități principale:

  • Campanie media de informare menită să crească vizibilitatea și să amplifice impactul societății civile locale și regionale: interviuri, podcast-uri, reportaje cu activiști
  • Crearea unui instrument, Busola ONG-istă, ce va permite oricui să își evalueze profilul civic.
  • Realizarea unei cercetări (sondaj de opinie și focus grup cu experți) care va fundamenta o campanie de deconstruire a percepțiilor false vizavi de ONG-uri.
  • Campanie de descoperire a activismului transilvănean cu scopul de a facilita contactul direct dintre ONG-uri și publicul larg
    • Eveniment tip Biblioteca Vie
    • Expoziție privind activismul transilvănean din ultimul deceniu
  • Program de match-making între ONG-uri și mediul de afaceri din Cluj-Napoca.
  • Program de dezvoltare a spiritului civic și încurajare a cetățeniei active în rândul studenților din Cluj-Napoca precum și prin facilitarea voluntariatului și stagiilor de practică ale studenților din județ in ONG-uri.

***

Proiectul este derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO) în parteneriat cu Asociația Clubul Francofon de Afaceri (CFAC) și beneficiază de o finanțare în valoare de 74.986,00 Euro finanțare nerambursabilă, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram