Menu
  Donează  
Menu

octombrie 25, 2018

Caz #44 Mamă singură, victimă a violenței domestice, dorește custodia copilului, răpit de tatăl abuziv

Grup vulnerabil: femei
Aria de drepturile omului: #violențădomestică #violențăîmpotrivafemeilor

Doamna M. locuiește în jud. Cluj, are cetățenie română și este în continuare căsătorită cu un cetățean american, cu care are un copil minor. Au locuit inițial în SUA, dar în urma mai multor episoade de violență, femeia a reușit să se întoarcă în țară la rudele de aici, însă copilul a fost răpit de tată și lăsat abuziv în grija unor rude din alt stat. Copilului nu i se mai permite niciun contact cu mama sa, iar diferite acțiuni întreprinse în instanță și pe lângă alte autorități ale statului român de către mamă nu au dat rezultat. Doamna este depășită de situație din punct de vedere juridic și are nevoie de consultanță și reprezentare de specialitate.

Doamna Avocat Pro Bono Manuela Gheorghiu (Baroul Cluj) o sprijină pe doamna M. pentru a obține divorțul și custodia copilului.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram