Menu
  Donează  
Menu

august 31, 2016

Raport de activitate ACTEDO 2015

Vă invităm să răsfoiți cel mai recent Raport de activitate al ACTEDO, ce cuprinde cele mai importante rezultate și acțiuni ale ACTEDO în 2015, în cele 3 direcții strategice pe care le urmăm:

1. Acces la justiție

- 2015 marchează primul an de funcţionare a Reţelei Pro Bono pentru Drepturile Omului. Cu ajutorul grantului SEE 2009–2014, al partenerilor, al echipei de proiect şi al voluntarilor, am pus bazele bazele unei comunități puternice şi devotate, alcătuită din 48 Avocaţi Pro
Bono din 7 judeţe şi municipiul Bucureşti, care a oferit asistență juridică gratuită pentru
peste 100 de beneficiari din 15 județe și din București.

- Avocații Pro Bono au oferit consultanță și asistență juridică în mai mult de 10 arii diferite de drepturile omului, printre care amintim drepturile persoanelor cu dizabilități, violența împotriva femeilor și evacuările forțate ale romilor.

2. Egalitate de gen

- în 2015, ACTEDO a devenit coordonatorul Rețelei Rupem tăcerea despre violența sexuală, formată din 20 de ONG-uri din toată țara care activează împotriva violenței împotriva femeilor și pentru egalitatea de gen. Alături de parteneri, am implementat o campanie de advocacy pentru dezvoltarea serviciilor integrate pentru victimele violenței sexuale și pentru ratificarea Convenției de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeii și a violenței domestice. 

- am organizat întâlniri de lucru cu reprezentanți ai Guvernului și ai instituțiilor publice cu atribuții în combaterea violenței împotriva femeilor, întâlniri cu membrii rețelei, sesiuni de formare și am avut totodată numeroase luări de poziție sub formă de documente cu propuneri de politici publice și scrisori deschise.

3. Educație de drepturile omului

- am urmărit să promovăm drepturile omului și cultura pro bono, organizând o conferință pentru studenții de la Drept privind rolul clinicii juridice în apărarea drepturilor fundamentale, redactând 4 ediții de newsletter juridic pentru Avocații Pro Bono, precum și articole și publicații în domeniu.

Pentru mai multe detalii privind activitatea noastră, participări la conferințe naționale și internaționale, dar și pentru o galerie foto, accesați raportul mai jos:

Coperta 2

 

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram