Menu
  Donează  
Menu

iunie 7, 2016

Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului câștigă premiul al III-lea la Gala Societății Civile!

Luni, 6 iunie 2016, după o competiție strânsă între numeroase inițiative ale organizațiilor nonguvernamentale din toată țara, Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului a câștigat premiul al III-lea la Gala Societății Civile la secțiunea Apărarea drepturilor individuale/ colective. Premiul este o recunoaștere publică a IMG-20160607-WA0004contribuției Rețelei Pro Bono la rezolvarea problemelor juridice și nu numai ale multor persoane vulnerabile din România. În 2015, primul an de activitate a Rețelei, cu ajutorul Avocaților Pro Bono mai bine de 100 persoane au beneficiat de asistență juridică gratuită, în arii foarte diverse de drepturile omului: încălcarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, violență împotriva femeilor, evacuări forțate ale romilor, drepturi parentale, acces la sănătate, discurs instigator la ură, discriminare etc.

Acest premiu este un motiv de bucurie pentru echipa ACTEDO, dar mai ales  reprezintă un impuls pozitiv pentru continuarea activităților Rețelei Pro Bono la aceleași standarde ca și până acum, cu același entuziasm și dedicare. Însă această recunoaștere publică nu ar fi fost posibilă fără cei 47 de Avocați Pro Bono din toată țara și fără partenerii noștri, Centrul de Resurse Juridice (CRJ), Global Network for Public Interest Law (PILnet), Societatea Civilă de Avocaţi Costas, Negru & Asociații, Societatea Civilă de Avocaţi Chiriță și Asociații, Societatea civilă de Avocați David & Corcheș, cărora le mulțumim pentru implicare și susținere! De asemenea, suntem recunoscători Companiei Farmec pentru sprijinul oferit în continuarea Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului în 2016. Împreună, ne propunem să ajungem la un număr cât mai mare de persoane și în viitor.

*

IMG-20160607-WA0003Gala Societății Civile, eveniment anual aflat acum la a XIV-a ediție, este cel mai amplu proiect național de promovare și apreciere a activității sectorului nonguvernamental din România. De-a lungul anilor, Gala a susținut 2.050 de proiecte non-profit care au o contribuție reală în comunitate și în dezvoltarea societății civile. Mai multe detalii la www.galasocietatiicivile.ro.

Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului este un centru de asistență juridică (eng.: clearinghouse) prin care ACTEDO pune în legătură persoanele fizice ale căror drepturi au fost încălcate și ONG-urile din domeniul drepturilor omului, pe de o parte, cu avocații colaboratori membri ai Reţelei Pro Bono, pe de altă parte, aceştia din urmă angajându-se să analizeze cazurile primite prin intermediul Reţelei Pro Bono și să își pună la dispoziție expertiza juridică în mod voluntar. Scopul proiectului este facilitarea accesului la justiției al persoanelor ale căror drepturi au fost încălcate sau care au fost supuşi unor situaţii de discriminare. Totodată, prin Rețeaua Pro Bono, dorim să încurajăm o cultură a voluntariatului în rândul avocaților și o mai mare implicare a acestora în comunitate și în asigurarea justiției sociale.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram