Menu
  Donează  
Menu

august 10, 2022

Solicită asistență juridică pro bono

ACTEDO, prin Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului și avocații membri în acest proiect, oferă asistență juridică gratuită (pro bono) și reprezentare în instanță persoanelor fizice care:

  1. aparțin unui grup vulnerabil: persoane de etnie romă, persoane cu dizabilități, victime ale violenței domestice, sexuale și de gen, persoane LGBTQI, tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecție a copilului, femei, persoane infectate cu HIV/SIDA, familii cu mai mult de doi copii şi familii monoparentale în situații de risc, copii și vârstnici în situații de risc, persoane care au executat pedepse penale sau măsuri educative, persoane dependente de droguri și alcool, persoane fără adăpost, persoane afectate de boli cronice sau profesionale, refugiați și azilanți etc.;
  2. au fost victimele unei situații de discriminare sau cărora li s-a încălcat un drept fundamental, de exemplu: violenţă de gen (violenţă sexuală, violenţă domestică, hărţuire ş.a.), încălcarea legislaţiei din domeniul dizabilităţii, evacuări forţate, abuzuri legate de protecţia socială şi protecţia copiilor etc.
  3. îndeplinesc condițiile de mai sus, dar nu au în prezent un avocat și nu au resursele necesare pentru plata onorariului unuia.

Pentru mai multe informații, consultă Regulamentul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului și secțiunea de Întrebări & Răspunsuri disponibilă pe site.

În cazul în care situația dvs. necesită o întâlnire la sediul nostru, avem rugămintea să ne contactați în prealabil prin e-mail pentru a o stabili de comun acord - info@actedo.org 

Formular solicitare asistență juridică

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram