Campania 3,5%

Redirecționează 3,5% din impozitul tău pe venit!


Drepturile fundamentale ale omului sunt în pericol în fiecare zi. Dacă ești persoană fizică și dorești să ne susții prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit, urmează pașii de mai jos. Împreună putem fi schimbarea!

 


Prin redirecționarea către ACTEDO a 3,5% din impozitul tău pe venit, contribui direct la continuarea unuia dintre cele mai importante proiecte ale noastre, anume Reţeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului. Prin intermediul acestui proiect punem în legătură persoane din grupuri vulnerabile ale căror drepturi au fost încălcate cu avocați dispuși să își ofere expertiza, în mod gratuit, în scopul facilitării accesului la justiție. Până în prezent am ajutat mai mult de 350 de persoane să își apere drepturile, în probleme precum: discriminare, accesul la educație al copiilor cu dizabilități, evacuări forțate, violență domestică, hărțuire sexuală, condiții de detenție etc.

ACTEDO, de asemenea, a desfășurat în ultimii ani numeroase sesiuni de formare pentru autorități publice și practicieni privind nediscriminarea și criminalitatea informatică, ateliere de informare pentru elevi privind utilizarea în siguranță a Internetului, diverse activități de educație pentru drepturile omului în școli și universități și a intervenit în nenumărate rânduri în solidaritate cu alte ONG-uri pentru a proteja drepturile victimelor violenței de gen.

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit sau donează direct în conturile puse la dispoziție mai jos pentru a ne sprijini în activitățile de advocacy derulate pentru o mai bună reglementare a drepturilor omului în România și pentru o mai bună implementare a drepturilor victimelor infracțiunilor.

Datele noastre:

   • Numele beneficiarului: Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului ACTEDO
   • Cont în RON: RO65BTRLRONCRT0202395001 (Banca Transilvania)
    Cont în EUR: RO15BTRLEURCRT0202395001 (Banca Transilvania)
   • CIF: 31451434
   • SWIFT/ BIC: BTRLRO22

PAȘII DE URMAT PENTRU DEPUNEREA DOCUMENTELOR

 

download iconPASUL 1 – Descarcă Formularul 230

*dacă în 2020 ai avut venituri din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, NU ai obligația depunerii Declarației unice.

 

download iconPASUL 2 – Descarcă Declarația unică*

*dacă în 2020 ai avut venituri din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, AI obligația depunerii Declarației unice.

 

tool, design, drawing, write, pen, calligraphy iconPASUL 3 – Completează

Completează formularul respectând instrucțiunile, semnează-l și asigură-te că datele completate sunt corecte.

Cum poți completa?

 • Opțiunea 1: Poți completa documentele clasic, adică folosind documentele printate, cu pix albastru și cu majuscule.
 • Opțiunea 2: Există opțiunea de a completa documentele online, prin intermediul aplicației Adobe Reader, introducând datele în câmpurile editabile și semnând folosind semnătura olografă (fie schițată cu mouse-ul sau prin încărcarea unei imagini cu aceasta în spațiul dedicat).

 

attention, exclamation, notice, warning iconRubrica „Suma (lei)” se lasă necompletată, aceasta fiind calculată de Finanţele Publice și nu este necesară atașarea Fișei Fiscale. Datele de identificare fiscală ale ACTEDO sunt deja completate.

 

 

Delivery, send, sharePASUL 4 – Trimite

Documentele completate și semnate trebuie depuse la ANAF până la data de 25 mai 2021.

Cum poți trimite?

 • Opțiunea 1: Trimite documentele prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, la registratura organului fiscal din judeţul tău de reşedinţă.
 • Opțiunea 2: Depune documentele personal la registratura organului fiscal din judeţul tău de reşedinţă. Găsiți pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală toate adresele Direcţiilor de Finanţe unde pot fi depuse formularele.
 • Opțiunea 3: De curând există posibilitatea de a folosi serviciul online ANAF, anume Spațiul Privat Virtual, disponibil la adresa: https://pfinternet.anaf.ro/. Pentru a accesa acest serviciu trebuie să vă creați un cont urmărind instrucțiunile puse la dispoziție pe site.

 

attention, exclamation, notice, warning iconGăsiți pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală toate adresele Direcţiilor de Finanţe către care pot fi trimise formularele prin poștă sau unde documentele pot fi depuse personal.


ÎNTREBĂRI FRECVENTE

 

      1. Care este termenul de depunere al documentelor?

Formularul și declarația unică (atașată după caz) trebuie trimise către până la data de 25 mai 2021 către registratura organului fiscal din judeţul tău de reşedinţă.

 

      1. Am descărcat documentele. Ce date ar trebui să introduc?

Secţiunea I„Date de identificare a contribuabilului” — completează datele tale de identificare (adresă, CNP/număr de identificare fiscală)

Secțiunea II – „Destinația sumei reprezentând până la 3,5 % din impozitul anual pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private, conform legii”

 • Completează secțiunea 2 pentru susținerea unei entități nonprofit/unități de cult
 • Dacă ai deja un formular printat și dorești să îl completezi de mână, iată datele noastre:
   • CIF: 31451434
   • Denumire: Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului
   • IBAN: RO65BTRLRONCRT0202395001

 

attention, exclamation, notice, warning iconRubrica „Suma (lei)” se lasă necompletată, aceasta fiind calculată de Finanţele Publice. Datele de identificare fiscală ale ACTEDO sunt deja completate.

 

Secţiunea III – “Date de identificare a împuternicitului” — se completează doar dacă împuternicești pe cineva să depună declarația în numele tău.

 

      1. Nu știu care este Administrația Financiară de care aparțin.

Administrația Financiară de care aparții este aceea din localitatea de domiciliu, aspect menționat în cartea de identitate. Iată aici o listă cu adresele administrațiilor financiare.

 

      1. Este necesar un document de la locul de muncă?

Nu este nevoie ca documentele să fie însoțite de Fișa Fiscală. De asemenea, rămâne în sarcina Finanţelor Publice să calculeze și să completeze suma redirecționată.

 

      1. Reprezintă aceasta o donație?

Nu. Acest procent reprezintă o parte din banii pe care i-ai virat deja statului, sub forma impozitului pe veniturile obținute în 2020. Astfel că, în cazul în care nu alegi să susții o anumită organizație sau cauză, întreaga suma va rămâne la bugetul de stat. Modul în care sunt folosiți o parte din această sumă aflată la bugetul de stat este alegerea ta.


Vă stăm oricând la dispoziție la adresa: info@actedo.org pentru orice alte întrebări despre procedura de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit sau pentru informații suplimentare despre activitățile desfășurate de ACTEDO.

Vă mulțumim pentru sprijin!