ACTEDO vă invită la o sesiune de formare de două zile despre drepturile omului în România și Europa, organizată în două sesiuni:
Sesiune 1: 14-15 noiembrie 2014
Sesiune 2: 28-29 noiembrie 2014
Locație: Hotel Ramada, Cluj-Napoca
Ce conține sesiunea de formare?
Ateliere studii de caz – cuprind spețe reprezentative din România de încălcare a drepturilor omului: violență de gen și sexuală, discriminarea romilor, a persoanelor cu dizabilități și a persoanelor cu HIV/SIDA.
Legislația anti-discriminare – națională și internațională, jurisprudența CEDO, CNCD
Resurse cheie în domeniul drepturilor omului, accesul la justiție al grupurilor vulnerabile și rolul avocatului în comunitate și societatea civilă
Cui i se adresează sesiunea de formare?
Sunt bineveniți să participe avocați din județele Cluj, Mureș și Bistrița-Năsăud.
Cine sunt formatorii?
Conf. univ. dr. Radu Chiriță, avocat coordonator în cadrul Societății „Chiriță și asociații”
Georgiana Iorgulescu, directoare executivă, Centrul de Resurse Juridice
Delia Niţă, Manager Program Antidiscriminare, Centrul de Resurse Juridice
Conf. univ. dr. Liviu Marius Harosa, avocat pro bono Asociația Alburnus Maior
Marian Mandache, Director executiv Romani CRISS
Maria Stoleru, Asociația Artemis
Participarea la formare este GRATUITĂ și include masa de prânz, pauzele de cafea și cazarea (pentru participanții din afara localității Cluj-Napoca).
Termenul limită pentru înscriere: 10 noiembrie 2014 (Sesiunea 1); 24 noiembrie 2014 (Sesiunea 2).
Locurile sunt limitate!
[Ne pare rău, dar perioada de înscriere a trecut.]
Această activitate face parte din proiectul Rețeaua Pro Bono Anti-Discriminare, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.
„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”