Menu
  Donează  
Menu

iulie 3, 2014

Vizită de studiu în Islanda

În iunie 2014, trei membri norocoși ai asociației ACTEDO au vizitat organizația Women’s Counseling, din Reykjavik, Islanda, cu scopul de a realiza un schimb de idei, experiență și bune practici cu o organizație reputabilă în domeniul justiției și drepturilor omului. La urma urmelor, Islanda este prima țară din lume care a ales democratic o femeie președinte, așa că ne-am așteptat să avem multe de învățat din experiența acestei țări în domeniul drepturilor femeilor.

Proiectul nostru de mobilitate, denumit Justice for Women, a fost finanțat prin granturile SEE 2009-2014,  în cadrul Fondului ONG în România, prin programul Relațiii Bilaterale.

În Reykjavik, ne-am întâlnit cuphpXaCKIjAM doamna Thorbjorg Inga Jónsdóttir, directoarea centrului Women’s Counseling și avocat de drepturile omului la Curtea Supremă din Islanda. Vizita noastră, desfășurată între 5 - 9 iunie, a cuprins două întâlniri cu membrii organizației, în care am făcut un schimb de idei și materiale, în jurul următoarelor subiecte principale: Metode și instrumente specifice folosite în relația cu grupul țintă (documente de lucru, standarde internaționale, instrumente de monitorizare, creștere a vizibilității etc.), metode și instrumente folosite în relația cu voluntarii centrului, colectare de date, obstacole principale și parteneri și, în final, conturarea unei idei de proiect pentru următoarea rundă a Fondului ONG.

Ca urmare a proiectului de mobilitate, cele două organizații au fost de acord să scrie o cerere de proiect pentru noua runda de aplicații a Fondului ONG și să implementeze un proiect în calitate de parteneri. Membrii Women’s Counseling și-au manifestat interesul față de proiectul pe care membrii ACTEDO îl desfășoară în prezent – Rețeaua Pro Bono Anti Discriminare – și au contribuit cu idei pentru a susține și a continua acest proiect, ca de exemplu extinderea rețelei în alte orașe din România, promovarea voluntariatului la orice vârstă și realizarea unui schimb de experiență cu avocații lor voluntari.

În final, vizita noastră a fost una extrem de productivă, plăcută și eficientă, întrucât am descoperit câteva lecții valoroase și exemple de bune practici în domeniul facilitării accesului la justiție, și am reușit să punem bazele unei relații de colaborare în care  să  folosim aceste rezultate ca referință pentru un viitor proiect împreună. Nu în ultimul rând, ne-am bucurat de cultura și farmecul Reykjavikului, cât și de peisajul minunat și selenar al țării numită, pe bună dreptate, țara de gheață și foc!

phpBRWvOXAM

 

 

 EEA-Grants fondong_logoConţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram