Menu
  Donează  
Menu

octombrie 29, 2014

Vorbești drepturile femeilor?

Folosind 16 limbi de circulație internațională şi mai multe locații diferite de pe glob, acest videoclip a fost creat de ACTEDO ca parte a unei campanii de advocacy pentru promovarea și sărbătorirea drepturilor femeilor. Lansat pe 8 martie 2013, videoclipul a fost realizat cu ajutorul a diverse persoane din diferite părți ale lumii: trecători, voluntari şi prieteni.

Ideea acestei campanii video a venit ca urmare a succesului înregistrat de campania şi videoclipul “Vorbeşti drepturile omului?”. Videoclipul prezintă cele mai importante 16 articole ale Convenției cu privire la eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor (CEDAW), adesea descris ca un proiect de lege internațională a drepturilor femeilor. În opinia noastră, ziua de 8 martie ar trebui să iasă în evidență ca un memento al tuturor libertăților obținute de femei, nu cu mult timp în urmă, și ca o sărbătoare pentru toate mișcările sociale ale femeilor din întreaga lume. Videoclipul nostru a fost lansat în cadrul conferinţei “Protejarea si Promovarea Drepturilor Femeii”, organizată la Geneva, în Palatul Naţiunilor, de către Asociația Internațională a Drepturilor Omului a Minorităților Americane (IHRAM) și Consiliul Internațional pentru Drepturile Omului (ICHR). Mulțumim călduros tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui videoclip!

Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”

magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram