În 18 și 25 februarie ACTEDO a organizat două webinarii pe subiectul criminalității informatice, ambele susținute de domnul avocat George Zlati. Primul webinar, intitulat Perspective juridice asupra criminalității informatice, s-a adresat avocaților și juriștilor din întreaga țară, iar cel de al doilea, numit Sprijinirea victimelor criminalității informatice, a fost conceput special pentru practicieni și lucrători de sprijin pentru victime ale criminalității informatice, cum sunt persoanele care activează în domeniul serviciilor sociale de stat și reprezentanții de ONG-uri care lucrează cu victime ale infracțiunilor cu precădere în sfera violenței domestice, instigare la ură sau alte asemenea, asistenților sociali și psihologilor.
Printre subiectele tratate în cadrul webinariilor s-au numărat:
Webinarul 1 dedicat avocaților & juriștilor poate fi urmărit aici: https://www.facebook.com/ACTEDO/videos/511019433628336
Webinarul 2 dedicat lucrătorilor de sprijin poate fi urmărit aici: https://www.facebook.com/ACTEDO/videos/185616126696315
***
Av. George Zlati este membru în Baroul Cluj și din 2019 Doctor în Drept la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Avocat cu experiență în domeniul dreptului penal, domnul Zlati este specializat în criminalitate informatică, despre care a scris numeroase articole și monografii, dar și primul tratat din România pe această temă, publicat în 2020 la Editura Solomon. Nu în ultimul rând, domnul Zlati este redactor-șef la revista Penalmente Relevant și un vechi colaborator al ACTEDO, fiind membru în Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului din 2017.
***
Cele două activități fac parte din proiectul ROAR: Capacitarea victimelor criminalității informatice (în engleză, ROAR: Empowering Victims of Cybercrimes), coordonat de asociația portugheză APAV, cu ACTEDO partener de proiect. Proiect co-finanțat prin Fondul de Securitate Internă – Poliție al Comisiei Europene. Conținutul prezentului material reflectă exclusiv poziția oficială a autorilor și este responsabilitatea acestora, în întregime. Comisia Europeană nu își asumă niciun fel de responsabilitate pentru modul în care pot fi folosite informațiile conținute în material.
Website-ul ACTEDO a fost actualizat în cadrul proiectului INTEGRIS: Sprijin integrat pentru drepturile omului, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), proiect care beneficiază de o finanțare în valoare de 197.716,41 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.
„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă”