Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului

03.11.2014 / 18:27 / Acces la Justiție


Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului, proiect coordonat de ACTEDO, este un centru de asistenţă juridică pro bono (clearinghouse în engleză) prin care implicăm avocați pro bono în soluționarea unor probleme sociale grave, de la discriminare și accesul persoanelor cu dizabilități la educație și sănătate, la violență domestică, hărțuire sau evacuări forțate.

Din 2016 proiectul se desfășoară în mod voluntar și este realizat prin implicarea juriștilor și studenților de la drept din echipa ACTEDO și desigur, a avocaților și a societăților civile de avocați partenere. În 2016, proiectul a primit Premiul European pentru Impact Pro Bono Local, la Forumul European Pro Bono de la Amsterdam și locul 3 la Gala Societății Civile.

Lansat în 18 decembrie 2014, proiectul a fost la început finanțat prin intermediul granturilor SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG România, prin Componenta 1, Implicare (www.fondong.fdsc.ro), pentru perioada iulie 2014 – aprilie 2016. De la lansare și până în 2016, proiectul a ajutat peste 150 de persoane vulnerabile să își apere drepturile și demnitatea în situații de: acces la educație al copiilor cu dizabilități, reîncadrare în grad de dizabilitate, violență de gen și violență sexuală, evacuări forțate, discriminare și multe altele.

Apreciem dacă ne puteți susține munca devenind voluntari sau prin donații.

Vă invităm să citiți despre persoanele și cauzele în care ne-am implicat până acum.

Citiți mai multe despre cum puteți beneficia de asistență juridică pro bono și despre cazurile preluate de avocații pro bono din Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului.

logo_Retea_mic